ინგრედიენტები
|
||||
ცომისთვის:
|
|
სოუსისთვის:
|
|
თავსართი: |
ფქვილი - 600გრ |
|
პომიდვრის წვენი - 6 სუფრის კოვზი |
|
მოცარელა - გემოვნებით |
მანანის ბურღული - 200გრ |
|
მარილი - გემოვნებით |
|
სალიამი - გემოვნებით |
თბილიწ ყალი - 500მლ |
|
პილპილი - გემოვნებით |
|
დაჭრილი შავი ზეთისხილი - გემოვნებით |
შაქარი - 1 ჩაის კოვზი |
|
ორეგანო - ½ ჩაის კოვზი |
|
ბაზილიკი - გემოვნებით |
მარილი - 1 სუფრის კოვზი |
|
|
|
|
ზეითუნის ზეთი - 4 სუფრის კოვზი |
|
|
|
|
საფუარი - 18გრ |
|
|
|
|
მომზადება:
ცომი:
|
თბილ წყალს დავუმატოთ მარილი, შაქარი და საფუარი. კარგად გავხსნათ. დავუმატოთ ფქვილი და მანანის ბურღული. მოვზილოთ ცომი, დავუმატოთ ზეთი და დავასვენოთ. ცომი გაიზრდება მოცულობაში. ჩავზილოთ და გავყოთ ორ ან სამ ნაწილად, იმის მიხედვით თუ რა ზომის გამოსაცხობი ფორმა გაქვთ.
|
ცომის გუნდები კვლავ დავასვენოთ 10 წუთით. შემდეგ ერთ გუნდას მივცეთ მრგვალი ფორმა. კვლავ ვასვენებთ 10 წუთით. აი ამის შემდეგ ცომი იმდენად მომყოლია, ელასტიურია და სასიამოვნოდ დასამუშავებელია არ მოგინდებათ ხელის გაშვება.
|
სოუსი:
|
პომიდვრის წვენს დავუმატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, ორეგანო ½ ჩაის კოვზი და კარგად მოურიეთ.
|
მომზადება:
|
ავაწყოთ პიცა , ცომს გადავუსვათ პიცის სოუსი, მოვაყაროთ გახეხილი მოცარელა და მოვაწყოთ სალიამი. ვაცხობთ 200 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში სრულ მომზადებამდე. შემდეგ მოვაწყოთ ზეთისხილი, მოვაყაროთ სასურველი სუნელი, დავუმატოთ ბაზილიკის ფოთლები და მოვასხათ ზეითუნის ზეთი. |
ბარდის ბურთები ჩაყარეთ აეროგრილში და დაბრაწეთ 200 გრადუსზე 7-8 წუთი უცხიმოდ სოუსის ინგრე...
კვება ჩვენი ცხოვრების ყოველდღიურობის ერთ-ერთი ყველაზე მთავარი რუტინაა, თუმცა შეიძლება აღმოვჩნდე...