ვეგანური კერძი "ბარდა ბულგურით" (EN)

ბარდის ბურთები ჩაყარეთ აეროგრილში და დაბრაწეთ 200 გრადუსზე 7-8 წუთი უცხიმოდ

 

სოუსის ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი
  • 1 თავი (პატარა) ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 წითელი / 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 1 ს/კ ტომატის პასტა
  • 300-400 მლ წყალი
  • მარილი
  • დაღერღილი წითელი წიწაკა
  • ორეგანო / ან ხმელი ბაზილიკი
  • ცოცხალი ქინძი

 

ზეთში მოშუშეთ ხახვი, დაუმატეთ ნიორი, წვრილად დაჭრილი წითელი და მწვანე ბულგარული, რომ მოითუშება დაამატეთ ტომატის პასტა, წყალი

და წამოადუღეთ, მოაყარეთ სანელებლები, ჩაყარეთ დაბრაწული ბარდის ბურთები, მოაყარეთ ქინძი და უგემრიელესი კერძიც მზადაა.

 

გარნირისთვის:

  • 300 გრ ბულგური
  • 30 გრ კარაქი
  • მარილი
  • წყალი, რომ ბულგური დაიფაროს კარგად (ცოტა მეტიც)

 

ბულგური დაყარეთ ტაფაზე და მოხალეთ, დაუმატეთ კარაქი, რომ ჩადნება დაასხით წყალი, ამოურიეთ და დააფარეთ თავზე, მანამ

სანამ წყალი ბოლომდე არ ჩაშრება. მარილი მოაყარეთ გემოვნებით.

 

მიირთვით კერძთან ერთად.

სხვა რეცეპტები

Alali
პასტა

ინგრედიენტები: საქონლის ფარში 1 კგ პომიდვრის წვენი 400 გრ ტომატ პასტა 2 სკ სპაგეტი/პენე 400 გრ...

Alali
ჩიზქეიქი მოცვით (EN)

ინგრედიენტები: * 200 გრ ორცხობილა * 100 გრ კარაქი * 3 კვერცხი * 100 გრ შაქარი *  700 გრ კრ...

Alali
პიცა (EN)

ინგრედიენტები ცომისთვის: ფქვილი 600 გრ მანანის ბურღული 200 გრ თბილი წყალი 500 მლ შაქარი 1 ჩკ მ...

Alali
საახალწლო დაფა (EN)

ინგრედიენტები: პურის ჩხირები ექერის ბრენდის 4 ტიპის ყველი: დაპწნილი, მოცარელა, ჩლეჩილი, ჩედარი...