ინგრედიენტები:
პირველ რიგში გამოვიყენოთ სქელ ძირიანი ტაფა ან ქვაბი. დავასხათ ზეთი , დავუმატოთ როზმარინი, შემდეგ კი ხახვი და სტაფილო , რამოდენიმე წუთში წვრილად დაჭრილი ნიორი. როგორც კი ბოსტნეული კარგად ჩაშუშდება, შემდეგი ჯერი მოდის საქონლის ფარშზე. ვთუშოთ რამოდენიმე წუთი. ხორცი გამოუშვებს წვენს ,შემდეგ ვუმატებთ პომიდვრის წვენს ან პასტას. ნებისმიერ ბულიონს, მნიშვნელოვანია ბულიონის და არა წყლის გამოყენება. სულ სხვა გემოს აძლევს სოუსს.
დავუმატოთ სოუსს ღვინო,სუნელები, ნიახური. ,დავახუროთ თავსახური ქვაბს/ტაფას და ვადუღოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში. ბოლონეზეს სოუსი მზად არის.
მარილიან წყალში მოვხარშოთ პასტა, ცალკე ტაფაზე გადმოვიტანოთ ბოლონეზეს სოუსის ის რაოდენობა , რამდენ პერსონასაც გვინდა რომ გავუმასპინძლდეთ. დავუმატოთ მოხარშული პასტა და ოდნავ პასტის ნახარში. კარგად ავურიოთ ერთმანეთს, რამოდენიმე წუთი დავაყოვნოთ გაზქურაზე, შემდეგ გადავიტანოთ თეფშებზე და მოვახეხოთ პარმეზანი.
პორცია გათვალისწინებულია 4 ადამიანზე
რეცეპტში გამოყენებულია წამყვანი იტალიური ბრენდის Granoro-ს პროდუქცია
ინგრედიენტები: 200 გრ ორცხობილა 100 გრ კარაქი 3 კვერცხი 100 გრ შაქარი 700 გრ კრემყველი (რეცეპტ...
ინგრედიენტები ცომისთვის: ფქვილი 600 გრ მანანის ბურღული 200 გრ თბილი წყალი 500 მლ შაქარი 1 ჩკ მ...
ინგრედიენტები: პურის ჩხირები Eker-ის ბრენდის 4 ტიპის ყველი: დაპწნილი, მოცარელა, ჩეჩილი, ჩედარი...
ბარდის ბურთები ჩაყარეთ აეროგრილში და დაბრაწეთ 200 გრადუსზე 7-8 წუთი უცხიმოდ სოუსის ინგრე...