პასტა ბოლონეზე

პასტა ბოლონეზე

ბოლონეზე - ხორცის ბაზაზე დამზადებული ტრადიციული იტალიური სოუსია. როგორც წესი სოუსი გამოიყენება პასტას თითქმის ყველა სახეობასთან, ძირითადად კი ტალიატელე, ლაზანიასა და ლინგვინისთან.

ჩიზქეიქი მოცვით

ჩიზქეიქი მოცვით

ჩიზქეიქი - ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული დესერტის სახეობა მთელი მსოფლიოს მასშტაბით. ტრადიციულად - დაფხვნილი ორცხობილის თხელ ფენაზე დატანილი, ყველისაგან დამზადებული მასაა. დესერტის ძირითადი ინგრედიენტი ყველია - ძირითადად გამოიყენებენ ნაზი სტრუქტურის ყველს - რომელსაც კვერცხსა და შაქარს უმატებენ.

ვეგანური კერძი

ვეგანური კერძი

ვეგანური ფალაფელის რეცეპტი გარნირითა და სოუსით

სენდვიჩი: მარტივი,  ჯანსაღი და დაბალანსებული

სენდვიჩი: მარტივი, ჯანსაღი და დაბალანსებული

კვება ჩვენი ცხოვრების ყოველდღიურობის ერთ-ერთი ყველაზე მთავარი რუტინაა, თუმცა შეიძლება აღმოვჩნდეთ ისეთ სიტუაციაში, როცა ძალიან გვეჩქარება, ჩვენი რჩევაა არასდროს თქვათ უარი გემრიელ, ვიტამინებით სავსე სენდვიჩზე, რომლის მოსამზადებლადაც 1 წუთიც საკმარისია.

ინდაურის საცივი

ინდაურის საცივი

საცივი - ქართული ტრადიციული კერძი, რომელიც ახალი წლის ერთ-ერთი ყველაზე გამორჩეული კერძია ყველა სუფრაზე, შეიძლება მომზადდეს როგორც ინდაურით ასევე ქათმით.

ინდაური ბოსტნეულის გარნირით

ინდაური ბოსტნეულის გარნირით

გარდა იმისა, რომ ინდაურის ხორცი გამორჩეულად გემრიელია, ის ასევე პროტეინისა და B ვიტამინის ბუნებრივი წყაროა.

ტარტი ლიმონით და ჟოლოთი

ტარტი ლიმონით და ჟოლოთი

ტარტი ფრანგული სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე ფართოდ გავრცელებული დესერტია, ტრადიციულად - გამომცხვარი მშრალი ბისკვიტის მასაზე დატანილი მუსის ფაფუკი კრემით და ცოცხალი ხილით

დუბაის შოკოლადი

დუბაის შოკოლადი

დუბაის შოკოლადი - ბოლო დროის ერთ-ერთი ყველაზე ტრენდული და გამორჩეული დესერტი, რომელმაც პოპულარობა ძალიან მარტივად მოიპოვა. მარტივია მოსამზადებლად და ამავდროულად ყველა სხვა დესერტისგან განსაკუთრებული გემოვნური თვისებებით გამოირჩევა.

მარტივი და გემრიელი რეცეპტი - პიცა სახლის პირობებში

მარტივი და გემრიელი რეცეპტი - პიცა სახლის პირობებში

პიცა არის პოპულარული იტალიური სამზარეულოს ნაწილი, რომელსაც ოქროსფერი, ხრაშუნა გამომცხვარი ძირი ამშვენებს, გსამდიდრებლად კი პომიდვრის სოუსი და ცოცხალი ყველი სძენს განსაკუთრებულ ხასიათს, ამ ყველაფერს ემატება სხვადასხვა ტოპინგები, როგორიცაა ბოსტნეული, ხორცპროდუქტები ან სანელებლები. გემრიელი და მრავალფეროვანი, პიცა იდეალურია გასაზიარებლად და შეიძლება მოერგოს ნებისმიერ გემოვნებას – კლასიკური მარგარიტიდან გურმანულ ვერსიებამდე.

კესადილია ინდაურის ხორცით

კესადილია ინდაურის ხორცით

კესადილია (ან კესადია) მექსიკური კერძია: ტორტილა, ყველის შიგთავსით, ხშირად შიგთავსში გამოიყენებენ სხვადასხვა ტიპის ხორცს, სანელებლებს და სხვა ინგრედიენტებს გემოვნებით. ნედლად გამზადების შემდეგ კი კერძი ცხვება ღუმელში. ტრადიციულად გადახვევისას იყენებენ სიმინდის ტორტილას თუმცა მას შემდეგ რაც კერძი მექსიკის ფარგლებს გასცდა, მიღებულია მისი გამზადება ხორბლის ტორტილათიც.

1 გვერდი 1 დან

მაჩვენე

12